Vandaag besteld,
morgen in huis!*

Vragen over Inktcartridges

Wat is de houdbaarheidsdatum van inktcartridges?

Wij adviseren om de cartridges die u bij ons aanschaft binnen 1 jaar te gebruiken. De kwaliteit en werkbaarheid van de cartridges is binnen dit jaar optimaal. Na dit jaar is er geen garantie dat de kwaliteit zo is als die zou moeten zijn.

De printer geeft een foutmelding, wat nu?

Wanneer u na het vervangen van een of meerdere inktcartridges een foutmelding krijgt kunt u het beste contact opnemen met onze klantenservice. Wij kunnen dan samen bekijken wat het probleem is om deze vervolgens goed en snel met u op te lossen. U kunt onze klantenservice bereiken door te bellen naar: 088-7890890 of te e-mailen naar info@inkt.nl.

Hoe installeer ik een nieuwe inktcartridge?

Wanneer het lampje van de printer begint te knipperen, geeft hij aan dat de inkt bijna op is. U kan echter gerust nog enkele pagina's afdrukken. Wanneer het lampje stopt met knipperen dient u de cartridge te vervangen. Doe dit zo snel mogelijk anders droogt de inkt uit en kan de printkop verstopt raken.

Inktcartridges vervangen

a. Druk 3 sec op de knop voor cartridge vervanging. De printkop zal naar het midden van de printer schuiven. (knop kan verschillen afhankelijk van uw printertype, kijk hiervoor in uw printerhandleiding)

b. Verwijder het gele label van uw inktcartridge.

c. Verwijder de lege cartridge en plaats de nieuwe cartridge in de printer, vervolgens sluit u de cartridge houder en plaatst u de printerdeksel terug dicht.

Printkop reinigen

Bij de printer wordt meestal software gebruikt op de printkop te laten reinigen, kijk in uw printerhandleiding hoe u de reiniging kunt starten.

Spuitkanaaltjes controleren

Na de printkop reiniging moet u kijken of de spuitkanaaltjes niet verstopt zijn geraakt. Indien dit het geval is, moet u deze reinigen (dit kan u doen via het softwaremenu van uw printer). Nadien kan u een testpagina voor de spuitkanaaltjes afdrukken om het resultaat te bekijken.

Als de testpagina niet voldoet, dient u de spuitkopjes 2x/3x opnieuw te reinigen voordat u terug een testpagina afdrukt.

Waarom INKT.nl?
  • *Op werkdagen voor 
     22:00 uur besteld, 
     morgen in huis!
  •  Ruime voorraad
  •  24 uurs levering
  •  Acceptgiro tot €100,-
  •  Levering in NL en BE
Veilig winkelen
INKT.nl gebruikt Cookies en andere technieken om u nog beter van dienst te kunnen zijn. Hiermee volgen wij en derde partijen uw internetgedrag binnen onze website en maken wij advertenties aan op basis van uw interesses en kunt u de informatie delen via social media. Bij het verder gaan op onze website gaat u akkoord. Lees meer Sluiten