Vandaag besteld,
morgen in huis!*

Vragen over toners

Wat is het verschil tussen een toner en een drum unit?

In bijna alle printers is de toner en de drum unit een samengesteld product en vervangt u deze als 1 geheel. Bij bijvoorbeeld Brother printers kan het zijn dat een drum unit en een toner los van elkaar vervangen kunnen worden. U kunt de toner gemakkelijk uit de drum unit klikken om deze vervolgens te vervangen. Meer informatie hierover vindt u in de handleiding van uw printer.

De toner: Een toner is een behuizing met tonerpoeder erin. Dit tonerpoeder wordt aangebracht op de losse drum unit, waarna het vervolgens door de drum op het papier aangebracht word.

De drum: Geschikt voor de printers waar de drum unit een los onderdeel is. De drum is het onderdeel die het tonerpoeder aantrekt om vervolgens op het papier aan te brengen.

De toner en drum als 1 product:

Voor het grootste deel van de printers is de drum en de toner 1 geheel. Dit product bevat zowel tonerpoeder als de drumrol die zorgt dat het poeder op het papier aangebracht wordt. Deze producten vervangt u dus in zijn geheel.

Kan ik ook met alleen een zwarte toner i.p.v. alle kleuren toners afdrukken maken?

Nee dit is helaas niet mogelijk. U dient in uw printer altijd alle verbruiksartikelen te plaatsen (toners, drum en eventueel ook de fuser unit). Wanneer er een van de producten niet aanwezig is in de printer, of als deze leeg is, zal de printer een foutmelding op het display geven en kunt u geen afdrukken meer maken.

De printer geeft een foutmelding, wat nu?

Wanneer u na het vervangen van een toner een foutmelding krijgt kunt u het beste contact opnemen met onze klantenservice. Wij kunnen dan voor u bekijken wat het probleem is, om deze vervolgens goed en snel voor u op te lossen. U kunt onze klantenservice bereiken door te bellen naar: 088-7890890 of te e-mailen naar info@inkt.nl.

Wat is de houdbaarheidsdatum van tonercartridges?

Wij adviseren om alle tonercartridges die u bij ons aanschaft binnen 1 jaar te gebruiken. De kwaliteit en werkbaarheid van de tonercartridges is binnen dit jaar optimaal. Na dit jaar is er geen garantie dat de kwaliteit zo is als die zou moeten zijn.

Gebruikelijke fouten bij het installeren van een toner of drum unit.

Let altijd op bij het bestellen van uw producten of u de juiste toner voor uw printer besteld en of u een toner of een drum unit nodig heeft. De printer zal altijd exact aangeven welk van de producten er vervangen dient te worden.

Een toner en een drum worden in veel printers (voornamelijk Brother) in elkaar geklikt om deze als 1 geheel te installeren in de printer. Let dus altijd op dat u dit geheel niet weggooid, maar u eerst de toner uit de drum unit klikt. Een drum unit gaat vaak een X-aantal toners mee en hoeft dus minder vaak vervangen te worden.

Twijfelt u over hoe u exact een product dient te vervangen, of heeft u andere twijfels of vragen over uw printer of producten? Kijkt u dan in de handleiding van uw printer. Mocht u hier niet veel wijzer uit worden dan kunt u op werkdagen altijd contact met ons opnemen. Wij staan dagelijks voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Waarom INKT.nl?
  • *Op werkdagen voor 
     22:00 uur besteld, 
     morgen in huis!
  •  Ruime voorraad
  •  24 uurs levering
  •  Acceptgiro tot €100,-
  •  Levering in NL en BE
Veilig winkelen
INKT.nl gebruikt Cookies en andere technieken om u nog beter van dienst te kunnen zijn. Hiermee volgen wij en derde partijen uw internetgedrag binnen onze website en maken wij advertenties aan op basis van uw interesses en kunt u de informatie delen via social media. Bij het verder gaan op onze website gaat u akkoord. Lees meer Sluiten